INFORMÁCIÓ - Hírek
TOP VEKOP pályázatok tervzsűriztetése

A tervzsűri célja a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) valamint a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (VEKOP) pályázati kiírásaira beadásra tervezett, illetve kiírásain támogatást elnyert projektek műszaki terveinek szakmai bírálata. A tervzsűrit a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) bonyolítja. A pályázati felhívások, a tervzsűri eljárásrendje, valamint az előzetesen tervezett időpontok a Honlap Aktuális pályázatok menűpontjában elérhetőek.

Tisztelt Támogatottak!
Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a KENYI adatszolgáltatáshoz nem elégséges csak a támogatás nyert nyomvonal megküldése a KKK részére. Minden esetben a honlap Információ KeNyi menűpontjában megtalálható adatállomány előálllítása szükséges az Adatimport formátum definícióban foglaltaknak, valamint a kiegészítő információknak megfelelően. Az elkészített, KKK-nak megküldött fájlokat beolvassuk a KENYI rendszerébe és amennyiben a beolvasás sikeres az adatszolgáltató részére igazolás kerül kiállításra, amelyet a Közreműködő Szervezet felé Támogatott benyújthat.


Tisztelt Pályázók!
Projektek szemléletformálásához kapcsolódó kérdéseik esetén várjuk megkeresésüket az alábbi elérhetőségen:
e-mail:kerekpar@kkk.gov.huTisztelt Adatszolgáltatók! Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a KENYI adatszolgáltatás ellenőrzése a 2014. augusztus 18-29. közötti időszakban szünetel. Megkeresésüket 2014. szeptember 01-től tudjuk fogadni!

Kerékpáros Konferencia a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központban

2013. szeptember 19-én (csütürtök) Kerékpáros Konferencia megrendezésére került sor a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központban.
 • Konferencia programja [pdf - 37 kB]

  A Konferencián elhangzott előadások elérhetőek az alábbi linken:
  http://www.kkk.gov.hu/index.php/rendezvenyek.html


  KBT/KBM - Beküldési határidő 2013. szeptember 30.- LEZÁRULT !
  A közlekedésért felelős tárca idén hetedik alkalommal hirdeti meg azon pályázatait, amely elismeri a munkáltatók, intézmények példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit a „Kerékpárosbarát Munkahely 2013” cím, valamint a a települések példamutató intézkedéseit és kezdeményezéseit a „Kerékpárosbarát Település 2013” cím odaítélésével.

  A pályázatokkal kapcsolatos további információk a honlap Aktuális pályázatok menűpontjában találhatóak.

  Kedves Olvasók!
  Tájékoztatjuk Önöket, hogy a honlapunkon is meghirdetésre került Közlekedési mesteriskola, Kerékpáros közlekedés tárgyú továbbképzés anyagait az alábbi honlapon elérhetővé tesszük:
  http://www.kerekparozz.hu
  (Elérési útvonal: Honlaptérkép - Főoldal - Aktuális )

  UNIÓS PÁLYÁZATOK RENDSZERE - KAPCSOLATTARTÁS A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETEKKEL (2012. április 3.)
  2011. május 6. óta új rendszer lépett hatályba, mely alapvetően újraszabályozza a pályázatokkal kapcsolatos teendőket, a KSZ-ekkel és az NFÜ-vel való kapcsolattartást. Ezzel kapcsolatos információkat az alábbi linken érhetnek el:
  http://www.sztfk.hu/tartalom/list/50364186

  Pályázói adatszolgáltatás a KENYI rendszeréhez
  Az EU támogatást nyert kerékpáros projektek esetében (pályázati útmutatóban foglaltak szerint) szükséges a KENYI (Kerékpárút Nyilvántartó Rendszer) adatszolgáltatás. Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a Honlap Információ / KeNyi menűpontjában megtalálhatják azokat az adattáblákat, amelyek használhatóak a pályázathoz kapcsolódó adatállomány előállításához, az adatszolgáltatás elvégzéséhez. Az adatállomány előállításához segítséget ad a szintén a fenti menűpontban található Kerékpárút Nyilvántartó Rendszer-Adatimport formátum definició című dokumentum.
  Amennyiben kérdése van várjuk megkeresését a 336-82-41 telefonszámon, e-mail-en a kobli.magdolna@kkk.gov.hu, vagy a kenyi@kkk.gov.hu címen.  2011.06.27.
  2011. június 24-én átadásra került az Eurovelo®6 nyomvonal Szob-Zebegény közötti szakasza. Az átadásról készült néhány fénykép, valamint a szakasz térképe letölthető:
 • Átadás  [jpg - 0,1 Mb]
 •  
 • Térkép [pdf - 0,14 Mb]
 •  

  2011.05.25.
  Tisztelt Olvasók!
  Az ECF kerékpáros célcsoport definició innen  [pdf - 63 kb] letölthető.


  2011.05.11.
  Tisztelt érintettek!
  A KMP logója innen  [ai - 37,9 kb] letölthető.

  2011.03.03.
  A KKK-ban 2011. 02. 23-án jelentős számú résztvevővel zajlott le a Kerékpáros Közlekedésbiztonsági Nap.
  A rendezvénnyel kapcsolatban nagyon sok visszajelzést kaptunk, amelyet ezúton is köszönünk!
  Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy a rendezvényen elhangzott előadásokat elérhetővé tettük a honlap Dokumentumok menűpontjában.

  2011.02.10.
  Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy elindult a www.kerekparozz.hu honlap, amely honlapon a kerékpározással kapcsolatos információkat kívánunk megjeleníteni. A honlap feltöltése folyamatosan zajlik. Az alábbi linkre kattintva elérhető:

  http://www.kerekparozz.hu/  2011.02.10.
  Tisztelt Olvasók! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honlap Aktuális pályázatok menűpontjából elérhetőek az NFÜ pályázati lehetőségei.

  2011.01.20.
  Tisztelt Olvasók! Tájékoztatjuk Önöket,hogy az Új Széchenyi Terv pályázati kézikönyve az alábbi linken érhető el.
  http://ujszechenyiterv.gov.hu/palyazati_kezikonyv


  2011.01.17.
  Tisztelt Olvasók! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honlap Aktuális pályázatok menűpontjában az Új Széchenyi Terv keretén belül meghirdetett, kerékpáros létesítmények megvalósításával kapcsolatos pályázati lehetőségeiról olvashatnak.
  Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a KözOP keretében a pályázat kötelező melléklete a KKK Tervbírálati Nyilatkozata, és a ROP keretében is lehetőség van a KKK tervbírálatának minősítésére már a projekttervvel és a tervezés során is.

  2011.01.12.
  A honlap Aktuális pályázatok menűpontjában megtalálható azon közlekedésbiztonsági pályázatoknak a felsorolása, amelyek lehetőséget nyújthatnak a kerékpáros átvezetések biztonságosabbá tételére is. A jelentkezés feltételeiről, valamint a pályázati útmutató elérhetőségéről is fenti menűpontban olvashatnak. Lezárva

  2010.12.10.
  Tisztelt Olvasók! A csatolt dokumentáció bemutatja a fahidak alkalmazásának előnyeit és alkalmazásuk néhány referencia munkáját.
 • Fahíd  [pdf - 1,2 Mb]
 •  

  2010.12.08.
  Bemutatjuk Olvasóinknak a „Békés 2” típusú kerékpártámaszt, amelyről bővebb információt a csatolt dukomentumokban találnak.
 • Békés 2 típusú kerékpártámasz  [pdf - 1,1 Mb]
 •  
 • Békés 2 típusú kerékpártámasz - fotó [jpg - 403 kb]
 •  

  2010.09.14.
  NÉZZE MEG A www.kerekparozz.hu HONLAPOT.

  2010.08.10.
  A korábban jelzetteknek megfelelően KKK folytatta a 2006. óta Útpénztári támogatásban részesült kerékpárutak fenntartásának ellenőrzését. A csatolt dokumentumban megtalálhatóak a 2009. év őszi és a 2010. évi tavaszi forduló ellenőrzéseinek eredményei.
 • Tavaszi ellenőrzés  [pdf - 60 kb]
 •  

  2010.07.21.
  Tájékoztatjuk Olvasóinkat, hogy honlapunkon elérhetővé tettük a KKK által készíttetett kiadvány, "A kerékpározás útjai" című kézikönyv bevezető fejezetét.
  Az Önkormányzatok számára készült kézikönyv bevezető fejezete letölthető a Honlap Információ/Dokumentumok menüpontjából.


  2010.06.28.
  KöZOP tervbírálat
  A Közlekedés Operatív Program keretén belül kiírásra került KözOP-2008-3.2. kódszámú, kerékpárutak megvalósítására kiírt pályázat szerint a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ végzi a benyújtásra kerülő tervek tervbírálatát. A tervbírálat alapján a pályázat kötelezően benyújtandó mellékleteként Tervbírálati Nyilatkozat kiadására kerül sor.

  2010.06.21.
  Tájékoztatás az Önkormányzatok részére
  A KözOP keretén belül kiírásra került kerékpárút építési pályázatok tervbírálatának első fordulója 2010. június 17-én megtörtént, a következő tervbírálatra terveink szerint 2010. június 30-án kerül sor.

  2010.06.10.
  KENYI hírek
  Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a honlap Információ/ KENYI menűpontjában kiegészítésre kerültek a POI típusok, kiegészültek az ELEK táblázat MTGY (azaz műtárgy) felhasználható kódjai, a jelzőtábla típusok, valamint felkerült a honlapra a KENYI honlap használatát segítő felhasználói dokumentáció is.

  2010.05.10.
  Az NFÜ által elindított ROPTÉR(régiós pályázatok támogatott projektjei) alkalmazás továbbfejlesztésre került, így a teljes ÚMFT-t mutatja, azaz a KÖZOP és ROP pályázatok együtt láthatóak: http://www.terkepter.nfu.hu/


  2010.05.10.
  BringaSuli oktatási kézikönyv
  Honlapunkon elérhetővé vált a BringaSuli oktatási program kézikönyve. A kézikönyv használatával kapcsolatos tudnivalók, a kézikönyv, valamint a példafeladatok (ez utóbbi tömörített fájlban) Honlapunk Információ menűpontjának Dokumentumok alpontjából letölthetőek.

  2010.05.10.
  2010. május 10-én megbeszélésre került sor a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központban, amelynek témája a KeNyi (Kerékpárút Nyilvántartó Rendszer) adatbázisának feltöltéséhez szükséges adatgyűjtéssel kapcsolatos együttműködési lehetőségek átbeszélése volt.
  A megbeszélésen elhangzott előadást az alábbi linkről tölthetik le:
 • KeNyi a Kerékpáros Magyarország Program keretében  [pdf - 4,8 Mb]
 •  

  2010.04.27.
  Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy megjelent:
 • ÚT 2-1.203 (03.04.11) Kerékpárforgalmi létesítmények tervezése (A KTSZ kiegészítése), amely hatálytalanítja az "ÚT 2-1.203:2006 számú Kerékpárforgalmi létesítmények tervezése (A KTSZ kiegészítése)" című útügyi műszaki előírást.
 • ÚT 2-2.210 (08.01.26) A Kerékpárút Nyilvántartó Rendszer (KeNyi) adatfeltöltési és működési rendje című útügyi műszaki előírás

 • Az előírások a Magyar Útügyi Társaságnál megvásárolhatóak.

  2010.04.21.
  Pályázati segédlet
  Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy az alábbi linken megtalálnak egy Pályázati segédletet, amely az EU támogatás felhasználásával megvalósuló, önkormányzati szerepvállalással megvalósítani tervezett projektek pályázatának benyújtásához ad segítséget.
  A hivatkozott link: http://www.kkk.gov.hu/servlet/download?type=file&id=1153


  2010.04.08.
  Újra megnyilt a KöZOP-2008-3.2. pályázata
  Újra lehet pályázatot benyújtani a KöZOP-2008-3.2. "Kerékpárút hálózat fejlesztése" című pályázati kiírásra, amelyen belül 1, 2, 3 számjegyű főutak mentén, külterületi kerékpárutak építésére lehet támogatást igényelni.
  A pályázati kiíráshoz tartozó információk a Honlap Információ/Aktuális pályázatok menűpontjában, valamint e menűpontban találhatják meg a pályázat benyújtásához szükséges egyéb dokumentációkat is.


  2010.04.02.
  A korábban jelzetteknek megfelelően (2009. 07. 06-i hír) KKK folytatja a 2006. óta Útpénztári támogatásban részesült kerékpárutak fenntartásának ellenőrzését (2010. április 12-május 28.-ig tartó időszakban. (Az ellenőrzések pontos időpontjáról, helyszíneiről - az ellenőrzést megelőző heteken - tájékoztatjuk Önöket honlapunkon.)
  Az ellenőrzés alapjául az az értesítő levél szolgál, amelyet az őszi ellenőrzés után küldtünk meg a Támogatottaknak. Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy a második nem megfelelő fenntartás esetén a támogatottat kizárhatjuk 5 évig a további támogatásból.
  Az őszi ellenőrzés eredményéről az alábbi táblázat nyújt információt:
 • Őszi fenntartás ellenőrzés eredménye  [pdf - 59 kb]
 •  

  2010.03.30.
  2010. március 30-án a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központban megrendezésre került a Kerékpáros Tervezési Akadémia, amely rendezvényen elhangzott előadások a Honlap/Információ/Dokumentumok menűpontjából letölthetőek.

  2009.11.09.
  A 2009. október 30-án megrendezett "Kerékpárosbarát Település" és a "Kerékpárosbarát Munkahely" pályázatokhoz kapcsolódó szakmai konferencián elhangzott előadások a Honlap/Információ/Dokumentumok menűpontból letölthetőek.

  2009.08.06.
  Fenntartás ellenőrzés elindítása

  A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ elkezdte az Útpénztár támogatásból 2006-2007-2008. években megépült kerékpárútépítési projektek fenntartásának ellenőrzését.
  A fenntartás ellenőrzés lefolytatásáról a honlap Információ /Dokumentumok menűpontjában találnak részletes leírást

  Megépült kerékpárutak ellenőrzése:
 • 2009. augusztus 17 – 31 között:
 • Dunavecse, Felsőszentiván, Kiskunfélegyháza, Lajosmizse, Mélykút, Vásárosdombó, Győrtelek, Kisvarsány, Szekszárd, Gyula, Kondoros, Csongrád - Mindszent (Alsó-Tisza-vidéki KÖVIZIG), Hódmezővásárhely, Deszk (Szegedi Kistérség Többcélú Társulása)
 • 2009. szeptember 16 – 25 között:
 • Harta, Kalocsa, Cigánd, Tiszatarján - Hejőkürt (Észak-magyarországi KÖVIZIG), Ároktő - Tiszacsege (Észak-magyarországi KÖVIZIG), Mikóháza, Sátoraljaújhely (2db)
 • 2009. augusztus 10-én Hajdú-Bihar és Heves megye

 • 2009. augusztus 8-án Veszprém és Zala megye


 • 2009.08.05.
  T. Honlaphasználók! Az alábbiakban Tóth Miklós, a Diákok és Véndiákok Túrakerékpáros és Szabadidősport Egyesület elnökhelyettesének kérdését, valamint az arra adott választ olvashatják.
 • Kérdés  [pdf - 151 kb]
 •  
 • Válasz  [pdf - 188 kb]
 •  

  2009.08.04.
  T. Honlaphasználók! Az alábbiakban Nagykörös Város Polgármesterének interpellációját, valamint az arra adott választ olvashatják.
 • Interpelláció  [pdf - 151 kb]
 •  
 • Válasz  [pdf - 188 kb]
 •  

  2009.07.06.
  A KKK megkezdi a 2006. óta útpénztári támogatásban részesült kerékpárutak fenntartásának ellenőrzését. Az ellenőrzés alapjául szolgál a Dokumentumok menűpont alatt található tanulmány összefoglalója:
  Karbantartási modell és mintarendszer a Fertő tó mentén
  Az ellenőrzést évente kétszer szándékozunk megtenni, legközelebb 2009. augusztus-szeptember hónapokban. A tervezett ellenőrzések időpontjáról megjelenítünk egy táblázatot és abban zölddel jelezzük a megfelelő, pirossal a nem megfelelő karbantartást. Az ellenőrzés eredményéről értesítő levelet küldünk, a második nem megfelelő fenntartás esetén a támogatottat kizárhatjuk 5 évig a további támogatásból. Az ellenőrzési szempontokat és a fenntartást segítő javaslatunkat az alábbi anyagban lehet elolvasni:
 • Alapozó anyag [doc - 0,3 Mb]
 •  

  2009.06.10.
  A KKK az alábbi sajtóközleményt jelenítette meg az EuroVelo 6 nyomvonal kitáblázásáról és a www.kenyi.hu megjelenéséről.
 • Sajtóközlemény [doc - 0,3 Mb]
 •  
  Az EV6 nyomvonalon kihelyezett táblák karbantartását a Kerékpáros Magyarország Szövetség végzi.

  2009.05.26.
  Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy Honlapunk Információ/Dokumentumok menűpontjában mostantól tájékoztatást adunk a lezajlott ünnepélyes kerékpárút átadásokról.

  2009.05.19.
  Új típusú kerékpártároló
  Békés Város Önkormányzata belga példa alapján 2008-ban kifejlesztett egy, a térségben nem ismert, újszerű kerékpártároló típust, amelynek prototípusa a városban egy éve került kihelyezésre.
  A rövid bemutató anyag honlapunk Információ/Dokumentumok menüpontjában megtalálható.

  2009.03.26.
  Honlapunkon frissítésre került a Kerékpártárolók paraméterkönyve, amely a Honlap Információ/Dokumentumok menűpontjában megtalálható.

  2009.03.23.
  Az SZDSZ 5 képviselője által 2009. szeptemberben beadott OGY határozati javaslatot ( ../2008 . (. . .) OGY határozat a kerékpáros közlekedés feltételeinek megteremtéséért és elősegítéséért) 2009.03.23-án az Országgyűlés ülésének napirendjére felvette.

  További információ az alábbi linken: http://www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_irom.irom_adat?p_ckl=38&p_izon=6294


  2009.03.19.
  KENYI
  A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ készítteti a térinformatikai alapú kerékpárút nyilvántartási rendszert (KENYI). A nyilvántartási rendszer létrehozásának célja az volt, hogy a kerékpárutakra vonatkozó szerteágazó adattömeg egységesítve legyen, kiszolgálva ezzel az útügyi koordináció, valamint önkormányzatok, úttervezők, civilek és kerékpárbarát felhasználók információigényeit.
  A rendszer adatbázisának jelentős részét a pályázók által beküldött adatok jelentik – a megépíteni tervezett, valamint a megvalósult kerékpárutak adatai – hiszen a támogatásban részt vevő pályázók támogatási összeg kifizetési feltétele az, hogy a KeNyi számára beolvasható formában előállítsák a támogatást nyert kerékpáros létesítmény adatait.
  A beolvasható formátum előállítását segítendő a KKK előminősítési eljárást folytat, melynek célja, hogy a KKK a pályázóknak olyan vállalkozókat tudjon ajánlani, melyek az adatbázist megfelelően el tudják készíteni.
  Természetesen nincs akadálya, hogy a pályázó, vagy megbízott vállalkozója készítse el az adatszolgáltatást, amelyhez segítség a Honlap Információ menüpontban található, valamint munkatársaink szívesen válaszolnak a feltett kérdésekre (kenyi@kkk.gov.hu), és segítenek az esetlegesen felmerült problémák megoldásában.
  Minősítési eljárás lezajlott első fordulójában megfelelt vállalkozók listája a Honlap Információ/KeNyi menüpontban megtalálható. A listát – a további minősítési eljárásokon megfelelt vállalkozók adataival – folyamatosan frissítjük.

  2009.03.05.
  KENYI
  Tovább folytatódik a kerékpáros infrastruktúra fejlesztési pályázatok adatainak a Kerékpárút Nyinvántartási adatbázisba (KENYI) történő beviteléhez kapcsolódó minősítési eljárás.
  További információ a Honlap/Információ/KeNyi menűpontban található.

  2009.01.20.
  Honlapunkon megjelentettük az Útpénztári támogatású kerékpárút építési projektek (2006.,2007.,2008. évek) listáját. A lista megtalálható a Honlap Információ/Dokumentumok menüpontjában.

  2009.01.15.
  A III. Kerékpáros Tervezési Konferencia
  2009. január 28-án került megrendezésre a III. Kerékpáros Tervezési Konferencia a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ tárgyalójában. A Konferencián elhangzott előadások az Információ/Dokumentumok menüpontban tekinthetőek meg.

  2008.11.24.
  Honlaponkon megtalálható néhány növény felsorolása(a teljesség igénye nélkül), amelyek telepítése javasolt, illetve nem javasolt a kerékpárutak mellett. A felsorolás elérhetősége az Információ/Dokumentumok menüpontban.

  2008.09.12.
  2008. 09. 10-11. között Keszthelyen került megrendezésre a 36. Útügyi Napok c. konferencia. A Konferencián elhangzott kerékpáros infrastruktúra fejlesztéséről szóló előadás megtalálható a honlap INFORMÁCIÓ/Dokumentumok menüpontjában.

  2008.09.08.
  A 2008. 09. 05-én Dunabogdányban került átadásra a Kerékpáros Magyarország Program keretében megépült 100. km kerékpárút. A kerékpárúttal együtt Dunabogdány térségében is megjelent a Duna menti EuroVelo® nyomvonal egységes kitáblázása. A táblák Rajka és Budapest között már kihelyezésre kerültek. Az átadáson készített fényképek közül néhány az alábbi linken megtekinthető.
 • Átadás képei [ppt - 76 kb]

 •  

  2008.09.04.
  A HVG 2008/35 számában, a HVG Trend mellékletben a kerékpározással foglalkozik. A széles spektrumú, korrekt tájékoztatást javasoljuk mindenkinek. A „Lehet gördülékenyebb” cikk azonban az ágazat számára dehonesztáló információt tartalmaz, ami amiatt következett be, hogy az általunk javasolt táblázat nem jutott el az újságíróhoz. Az ágazat kezdettől fogva precízen nyilvántartotta a kerékpárút építéssel kapcsolatos adatokat, amit az alábbi táblázatban mutatunk be.
 • Közlekedési tárca támogatásával 2005 december végéig megépült kerékpárutak [pdf - 50 kb]

 •  

  2008.08.19.
  Elkészült az "Országos kerékpárút hálózat magyarországi szakaszai karbantartásának modellje és mintarendszere a Fertő tó mentén". Az elkészült anyag összefoglalója az INFORMÁCIÓ/Dokumentumok menüpontban megtekinthető.

  2008.08.06.
  Az Útpénztári kerékpáros infrastruktúra fejlesztési támogatás pályázatának 2008./II. pályázati fordulójára összesen 47 db pályázat érkezett be, mintegy 3,4 MrdFt-os támogatási igénnyel.

  2008.06.03.
  A 2008. május 28-i II. Kerékpáros Tervezési Konferencián elhangzott, rendelkezésünkre álló előadások anyagai megtalálhatóak a honlapon az Információ/Dokumentumok menüpontban.


  2008.04.29.
  A 2008. április 24-i konzultáción elhangzott néhány előadás anyaga megtalálható a honlapon az Információ/Dokumentumok menüpontban.


  Jogi nyilatkozat         Adatvédelmi irányelvek         Technikai információk         Honlaptérkép         Elérhetőségek         © KKK
  1024 Budapest, Lövőház u. 39. Telefon: 06-(1)-336-8241